ZABEZPIECZAMY NOWY JACHT PRZED OSMOZĄ

ZABEZPIECZAMY NOWY JACHT PRZED OSMOZĄ

ZABEZPIECZAMY NOWY JACHT PRZED OSMOZĄ

Zabezpieczenie antyosmotyczne kadłuba wykonanego z żywic poliestrowych, to łączna grubość warstw podkładu epoksydowego Lightprimer 5:1 wynosząca primer_lightprimerminimum 240 qm. Podkład Epoksydowy Lightprimer 5:1 wytworzy warstwę barierową zabezpieczającą przed przenikaniem molekuł wody do laminatu poliestrowego.

KROK PO KROKU:
Krok 1:

Obrabianą powierzchnię oczyść za pomocą czystego papieru lub szmatki.
Do odtłuszczenia użyj zmywacza: Cleaner Se-Line®.

Krok 2:

Przeszlifuj papierem ściernym o gramaturze P60 do P180 (w zależności od użytej technologi – patrz TABELA ZASTOSOWANIA PAPIERÓW ŚCIERNYCH).IMG_1802

Krok 3:

Tak przygotowaną powierzchnię pokryj 2-4 warstwami Podkładu epoksydowego Lightprimer 5:1 Sea-Line® z rozcieńczalnikiem do wyrobów epoksydowych Sea-Line® pędzel wałek 5-25% lub natrysk 5-50%.
Zabezpieczenie antyosmotyczne kadłuba wykonanego z żywic poliestrowych, to łączna grubość warstw podkładu epoksydowego o grubości minimum 240qm (minimum 4 warstwy o grubości 90 qm – WTF  / 60 qm-DTF – wykonane zgodnie z zaleceniami w karcie TDS podkładu Lightprimer). Jeżeli kolejne warstwy podczas naprawy zostaną nakładane dłużej niż po upływie 120h (5 dni), powierzchnię przeszlifuj papierem ściernym P320 do P400 (w zależności od użytej technologi – patrz TABELA ZASTOSOWANIA PAPIERÓW ŚCIERNYCH).

Krok 4:

Odkurz w celu usunięcia wszystkich pozostałych pyłów i zanieczyszczeń. cleaner
W razie potrzeby do odtłuszczenia użyj zmywacza: Cleaner Se-Line®.

Krok 5:

Tak przygotowaną powierzchnię pokryj dwoma warstwami Farby Przeciwporostowej Sea-Line®.

Katalog produktów Sea-Line® i Poradnik Szkutnika
Zaloguj się

Musisz być zalogowany aby móc komentować i wysyłac pytania odnośnie:
ZABEZPIECZAMY NOWY JACHT PRZED OSMOZĄ

Copyright (C) jachtowe.pl Realizacja: Estymo
Facebook
Kalkulator farb Produkty do remontu

Ta strona wykorzystuje pliki cookies m.in. do celów statystycznych. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji